Boka/Press

Kent Lundholm
Bosatt i Umeå
070-299 36 80

kent.lundholm@gmail.com

Hör och se mig Live (Eller via digital länk).  Jag har många strängar på min lyra, vilket gör att jag kan framträda under en lång rad ämnen. Jag är författare, men i grunden är jag sjuksköterska och journalist. Jag har också arbetat som informatör hos flera myndigheter och även hunnit med att vara pressekreterare åt landshövding Georg Andersson, arbetat som skogsplanterare, praktiserat på en förskola. Sedan debuten 1999 har jag framträtt/föreläst drygt 100 gånger. Så jag är van.

Vad kan jag då föreläsa om?

Föreläsning
2017. 200 åhörare kom till Väven i Umeå. ”Spring Kent, spring!”

Presentation av ny bok

Jag kåserar kring handlingen. Berättar i lättsam ton om bokens karaktärer och hur jag som författare resonerat mig fram till bokens innehåll.

Underhållning och allvar

Behöver ni en underhållande berättare till firmafesten, konferensen så kontakta mig. Jag är en van muntlig berättare.

Jag har även talat kring mer allvarliga ämnen som underlag till fortsatt diskussion. Ett exempel är när jag i Granö kåserade kring ämnet högmod. Mina texter har även använts i kyrkan.

Tid: 15 min – 60 min.

Kent föreläser
Fullt med publik. ”Spring Kent, spring!”

Mitt liv bland bokstäver och alkohol

(Med utgångspunkt från min självbiografi ”Spring Kent, spring!”)Hur jag lyckades överleva trots 30 av fel (ingen) diagnos. Det visade sig att jag hela tiden haft Bipolär sjukdom typ 1 och i en ålder av 55 år fick jag även diagnosen ADHD.

Detta ledde till ett flitigt självmedicinerande som utvecklade sig till en renodlad alkoholism och till tre allvarliga suicidförsök. Efter ett år på behandlingshem och två års KBT-terapi var jag på benen igen.

45–60 minuters föreläsning (Frågestund om så önskas)
Målgrupp: Alla som är intresserade.

Kent Lundholm
Från ett av mina boksläpp.
Missbruk inom vården.

Vårdpersonal och missbruk

Under första kvartalet 2020 stod sjukfall relaterade till psykisk ohälsa för 41,3 procent av alla pågående sjukfall, och generellt har vård- och omsorgssektorn länge haft en högre sjukfrånvaro än den övriga arbetsmarknaden. Barnmorskor, psykiatrisjuksköterskor och geriatriksjuksköterskor löper hög risk att drabbas av psykisk ohälsa, enligt en ny rapport från Försäkringskassan. ”Etisk stress och brist på kontroll är två viktiga faktorer”, säger stressforskaren Alexander Wilczek.

Missbruk av droger eller alkohol är den vanligaste orsaken till att vårdpersonal stängs av från sitt arbete eller får så kallad prövotid. Men det finns flera problem att övervinna innan du som chef ”tvärsäkert” kan avgöra om en kollega missbrukar droger. Från att bli en lyckad ”detektiv” kan du i allt för stor iver snabbt förvandlas till en riktigt usel chef som förlorar ditt anseende på arbetsplatsen.

Målgrupp: Vårdpersonal, chefer inom vård och omsorg (Region och kommuner)
Föreläsning kan läggas upp efter beställarens önskemål. Förslag: 45 min + rast + 45 min

Skrivarkurser

Har upplägg till olika slags skrivarskrivarkurser. Kan genomföras genom studieförbund eller genom uppgörelse direkt med mig.

Boka mig!