Förhandla, annars krig

En cykeltur ner på stan för att på NK spela ett parti schack mot Karlsson. Ett märkligt parti som inte ville ta slut, så när det efter nån timmes spelande dök en del andra kompisar så lät vi partiet bero. Vi tröttnade helt sonika på att försöka hitta öppningar i den andres försvar. Positionerna var allt för låsta. Det inföll sig en känsla av att vi skulle kunna spela partiet i all evighet, utan att någon av oss skulle ge sig. Köpte mig en stor kanelbulle och satt sedan och blickade ut genom fönstret mot gågatan, medan jag lyssnade på hur de andra delade minnen och skratt.

Suttit och skrivit hela eftermiddagen. Petat och ändrat en del i min kommande boks sista kapitel. Verkligheten kom ifatt mig och ändrade historien en aning. Vet inte om jag är nöjd, men ska skicka över ändringarna till förlaget. Om alla pusselbitar faller på plats så kan jag på kort tid ge ut två böcker, samtidigt som tre andra projekt ligger i startgroparna. Det är lite märkligt, eftersom allt baseras på texter som legat i ”växthuset” under en lång rad av år. Det är det här med ketchupeffekten. Allt eller inget. Det gäller att hålla i hatten och stå stadigt på fötterna.

Ibland kör det ihop sig mellan oss människor, i smått och stort. Ser vi oss omkring i världen tycks det finnas konflikter i varje hörn. Enda chansen att förhindra att en konflikt övergår ett fullskaligt ”krig”, är att parterna sätter sig vid förhandlingsbordet. Men då måste båda parterna vara beredda på att ge och ta. Det är liksom hela grejen med en förhandling.Det går inte slå sig ner med en lista med hundra punkter och inte vara beredd att stryka en enda av dem – och sedan inte lyssna på motpartens krav och argument. Men då är man kanske inte ute efter en förlikning. Då finns kanske helt andra motiv?

Vad vet jag?

Till veckan blir det full fart på jobbet med Vasaplan. Har delat ut jobb till drygt 20 journalister och fotografer, plus att jag måste få kläm på hur det går för våra annonssäljare. Det blir en hel del kärlek med det jobbet, men så är också nästa nummers tema. ”Allt för kärleken”.

I övrigt blev jag härom dagen inbjuden till en stor vårfest. Drygt hundra gäster. Livemusik, dans, käk. Ska bli kul att få träffa gamla kompisar – men även en del helt nya människor. Behöver få spegla mig i lite glädje och vänlighet. Det är jag värd.