Har städat mina rum

Därute står en blå torsdag och väntar på mig. En viktig dag, inbillar jag mig. En dag då jag ska blicka framåt, för om jag tittar för mycket bakåt så kommer jag tillslut bara att min egen skugga. Det är en dag då jag ska välja modet, motsatsen till rädslan. Om rädslan får styra, så utraderas förnuftet och omdömet. Om jag gör så, är modig och blickar framåt, så borde jag bli mer begriplig och på så sätt kunna göra mig förstådd. Men det viktigaste är att kunna klä mina känslor med ord. Genom orden kan jag måla bilder – en blå himmel, en sandstrand, en grillplats och en tallhed där det växer precis hur mycket svamp som helst.

Jag har städat mina rum ifall jag skulle få besök.Sådant gjorde jag sällan förr, men så var det heller ingen som knackade på min dörr. Kanske märks det utåt, i mitt ansikte, i mina ögon ifall jag har städade rum eller inte? Vad vet jag?

Klart är att kärlek och rädsla aldrig kan upplevas samtidigt. Det är antingen eller, svart eller vitt. Var modig.