Jakten på pampar

Kommunal verkar har klantat till det, kanske så även Wallström. Det får tiden utvisa. Men tongångarna mot fackföreningsrörelsen i stort som nu hörs (inte minst på sociala medier), att alla är giriga pampar, torde vara en bild som passar den skara som tar chansen att svärta ner alla de som som jobbar fackligt, som dagligen försöker hålla stånd mot marknadskrafterna ute på arbetsplatserna.

Jag menar INTE att vi ska se mellan fingrarna vad gäller Kommunals lyxlägenheter, där somliga tycks få gå förbi kön. Men det finns ju ingen rim och reson. Jag blir lika illamående var gång dess drev går (till synes av sig själva) och då ”vargarna” dyker upp och tar chansen att hugga mot strupen och få sig ett skrovmål. Är inte det också girighet, så säg?

Facket är ju så mycket mer – tänker på de tusen och åter tusen som dagligen slåss på ”golvet” för våra rättigheter. Inget är gratis, absolut inget. Demokratin skulle inte vara lika stark ifall det saknades en motpart till de som ÄGER merparten. Ett starkt fack är en förutsättning för att vi ska nå rättvisa och jämlikhet och jämställdhet. Historiskt finns otaliga exempel på hur viktig fackföreningsrörelsen varit: Tänker på kampen för allmän och lika rösträtt, åtta timmars arbetsdag, allmän sjukförsäkring för att ta några exempel.

adalen