Knäppa TV-program

Promenerat längs älven. Gick fram på en bädd av fallna löv.Det råder inga tvivel om att det är höst. Vad hände med sommaren; vad hände med mig under de månader då allt var grönt, när allt blommade och när blomkålsmolnen trafikerade den blå himlen? Något hände.

Legat och slöglott på TV. Vet inte hur det gick till, men det kanalutbud som finns i min TV är sort, på tok för stort. Femtio kanaler, ingen människa behöver så många kanaler – men jag har det. Är familjär med 5-6 kanaler, resten pågår i bakgrunden utan att jag bryr mig om dem. Men i dag så börjar jag klicka mig runt. Tänk så många skitprogram som görs. Det finns programmakare som lägger ner sin själ på att producera rena rama dyngan – och än värre, det är ”vanliga” människor som ställer upp på att bli förnedrade under si så där 30 minuter. I dag såg jag en stund på ”Fear Factor” där deltagarna ska äta ost full med larver, tugga i sig råa getögon eller smaska i sig skalbaggar. I dagens program så tävlade olika ”familjelag” mot varandra, pappor/mammor med sina tolvåriga barn. De skulle bland annat krypa fram i flytande fett som innehöll styckade grisdelar och överlämna kotungor till varandra. Tänk ändå vad mänskligheten har kommit långt. Underhållning till döds …

Har tänkt cykla ner på stan och kika på Pride-tåget. Får se. Måste hushålla med krafterna. I morgon är det dags för medlemmarna i Pig Hills manliga bokcirkel att sammanstråla. Vi ska träffas utanför gränsen; uppe på Västerhiske. Det ska väl gå det också. Får inte glömma passet.

För övrigt förbryllas jag över de människor som aldrig stannar upp och försöker lära sig av livets konsekvenser; som bara blundar och sätter händerna för öronen för att slippa höra och se. Ni vet de där som istället för att konfronteras med sina misstag och misslyckanden istället byter ut de människor som är till ”besvär”. Byter ut och går vidare. Om och om igen. De konsumerar människor. Problemet med ett sånt förhållningssätt till livet, är att de aldrig kan växa och bli vuxna, att de i sin ärrade, medelålders kropp bär omkring på en tjurig tonåring som tror sig veta allt om världen.

Håll ut!