Övriga tjänster

Mina meriter

Merparten av mina framträdanden är litterära, ofta i samband med någon nyutgiven bok. Men jag har många strängar på min lyra. Jag har en rad utbildningar, har bytt yrken flera gånger och pluggat sånt jag ansett vara viktigt: Typ filosofi och idéhistoria. (Bilden nedan från min tid som taxichaffis).

I grunden är jag sjuksköterska och arbetade som sådan 1981-1990. I akutsjukvård, vårdavdelningar, med gamlingar. Vid sidan av det utbildade jag mig till laserterapeut och akupunktör. Sedan utbildade jag mig till journalist 1990: Har jobbat på SVT, P4 Västerbotten, Folkbladet (EU/ kommun reporter och kulturredaktör) Jag har verkat som chefredaktör på UmeåPosten och Vasaplan. Blev handplockad till jobbet som landshövdingen Georg Andersson, pressinformatör hos kommunförbundet, landstinget och länsstyrelsen.

Sedan debuten 1999 har jag framträtt/föreläst drygt 100 gånger. Sju romaner har det blivit. Från 2012 och framåt så har författat mest hela tiden och under tiden jag sakta men säkert jobbat mig till titeln som Övre Norrlands sjukaste författare.

Övrigt. Underhållning 0ch föreläsningar

Föreläsning
2017. 200 åhörare kom till Väven i Umeå. ”Spring Kent, spring!”

Övriga tjänster

Litterära aftnar där man för samtal kring olika ämnen. Det kan vara ett tema i någon av mina sju böcker. Exempel: Kåserade en gång kring ämnet Högmod utifrån Biblisk betydelse och min roman Vedtjuven där Adrian stal ved från närmaste grannen Rubert. Något liknande kan till hösten bli av i Lycksele församlingsgård.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Bakgundnov2015.jpg
Linda Marklund och herr Lundholm själv från vår första berättarföreställning.
  • Uppträder som muntlig berättare. Har tidigare satt upp två berättarföreställningar tillsammans med Linda Marklund från Burträsk. Mycket lyckat. Ett femtontal föreställningar.
  • Föreläser om psykisk ohälsa. Talar utifrån egna erfarenheter och min självbiografi ”Spring Kent, spring!” Jag kan föreläsa generellt om psykisk ohälsa, men är specialiserad på ADHD och Bipolär sjukdom och deras samsjuklighet med missbruksproblematik. Jag är sedan tolv år nykter alkoholist och är glad över det. Jag ska när pandemin gett med sig hålla kurser för ett stort fackförbund om problem med dolt missbruk på arbetsplatsen. Detta i form av studiecirklar och ett flertal föreläsningar.
  • Jag har varit ute och talat om livet efter en stroke och håller på att samla material till föreläsningar om och kring den obotliga hjärnsjukdomen Parkinson. Ett tema är: Parkinson stjäl mitt språk

Kent föreläser
Fullt med publik. ”Spring Kent, spring!”
Kent Lundholm
Från ett av mina boksläpp.

Litterär hjälp

  • Jag hjälper även de skribenter/författare som behöver hjälp med helheten: Anslaget, berättarrösten, språket och dramaturgin. Däremot så läser jag inte texter för att rätta stavfel och grammatiska kullerbyttor. Många har läst mina bloggar om skrivandets vånda och glädje. Det bjuder jag alltid på!
  • Skrivarcirklar har jag besökt vid en rad tillfällen. Då de läst någon av mina romaner och vill ställa frågor kring dess andemening, om vilka karaktärerna är osv. På Umeå stadsbibliotek där man i samarbete med ABF, köpt in ett tiotal exemplar romaner av vardera ett tiotal författare. Projektet heter: ”Låna en författare.”
  • Har även förkovrat mig i skrivandet av filmmanus. Har tyckt till om en del manus, om dess helhet.
  • Muntlig berättarkonst är en rolig form av att få återge intressanta, spännande historier. Men det kräver sin man/kvinna. Ibland kan berättandet komma kusligt nära teaterkonsten. Då har man ofta förlorat sin spontanitet och förmågan att läsa av publiken.
  • Vara rolig? Har några gånger tackat ja till firmafester, födelsedagar etc för att klättra upp på nåt bord och skrika ut små skämtbitar till surrande fyllhundar och sjungande damer. Bortkastad tid och förnedrande. Det är nog tio år sedan jag tackade jag till sådana spektakel.

Boka/kontakta

Kent Lundholm
070-299 36 80 
kent.lundholm@gmail.com
kent.lundholm@outlook.com

Har enskild firma: UMTEXT. F/A-skattsedel. Är därmed momsredovisningsskyldig. 25 procent i moms läggs till + bilersättning 18,50 kr milen. Vid långväga framträdande kan det bli aktuellt med övernattning och då kan det tillkomma natt- ev dagtraktamente. Inget momspålägg vid framträdande i skolor och ideella föreningar.