Meningen med livet = 42

En del stänger ute andra människor. Av olika skäl. De drar sig undan, skaffar sig avsides belägna hus som de ämnar renovera. Kanske för att ha något att sysselsätta sig med när de väljer bort mänskligt sällskap. De omger sig med ting, för tingen i sig är ju så mycket mer begripliga än människor.

stuga

Tingen ligger där de ligger och till somliga följer det till och med instruktionsböcker med anvisningarna så att kan man sätta samman tingen med andra ting. I umgänget med människor finns inga manualer, och skulle det mot all förmodan göra det så måste instruktionerna skrivas om varje dag. Vi människor rör oss, irrationellt, och säger saker som är svåra att förutse. Jag tror att vi alla någon gång roat oss med tanken att dra oss undan och skaffa oss ett torp mitt ute i ingenstans, på en plats där det alltid är sommar och där vi året om kan gå omkring barfota och tugga på ett grässtrå. Jag är uppvuxen på ett sådant avsides ställe – och där var mest vinter och mörkt. Dessutom var där ytterst långtråkigt. Jag stannar nog här på Pig hill där det dräller av jobbiga, oberäkneliga människor. Däremot skulle jag inte ha något emot att ha ett litet sommarställe, ett reservat sommartid, men som jag får lämna när hösten kommer.

I eftermiddag ska jag bjuda min dotter på middag. Ska bli riktigt trevligt.

Meningen med livet? 42? Eller är vår egentliga uppgift att vara värmestugor för anaeroba bakterier som framställer metan för jordens syresättning? I så fall är meningen med livet att vi hamnat här på jorden för att släppa väder.

För övrigt håller drömmarna oss vid liv. Drömmar är mörkrets frukter som vi kan plocka i morgonljuset.