Spring Kent, spring!

”Spring Kent, spring!”  släpptes den 30 mars 2016. En självbiografi. (Ord & visor förlag)

Omslag_Spring mindre

Köp boken via mitt förlagOrd & visor  NU FÖR 145 kr!

KORT UR NÅGRA RECENSIONER:

”Språket är detaljerat, vackert och väl avvägt. […] Öppet, ocensurerat och oerhört angeläget innehåll som är mästerligt välskrivet.”  Helhetsbetyg: 5 av 5.
Katharina Jacobsson BTJ

”Spring Kent, spring!” heter boken. En aktningsvärd prestation, som bör bli till stöd för andra som känner igen sig i det han beskrivit. Framför allt visar den hur viktigt det är att finna personer som ser vad problemen egentligen består i.”
Stefan Holmberg, Norran

”Spring Kent, spring! är en välskriven och oavbrutet spännande självbiografisk roman om ett liv som hade kunnat bli annorlunda om någon hade sett och förstått att psykisk sjukdom och missbruk ofta hänger ihop.”
Maria Zaitzewsky Rundgren, Accent

”Det är en gripande skildring och den känns angelägen för en större allmänhet. […] Kent Lundholm är en utomordentlig berättare med ett levande språk. […] Mot slutet av läsningen anas ett ljus i den så långa och svarta tunneln. Därför lägger man ifrån sig boken med hopp om en framtid med fler berättelser av denne gode berättare.”
Jan Bergsten, NSD

” Förutom att den är välskriven och lättläst uppfattar jag Kent Lundholms bok om sig själv som mycket fängslande. Uppriktigheten skapar inslag som är riktigt jobbiga att läsa. Men han skriver på ett sätt som hela tiden lockar till vidare läsning.”
Urban Viklund, Lokaltidningen

”Spring Kent, spring! är Kent Lundholms femte bok. Den klibbar sig fast, tränger in under huden och drabbar med full kraft.”
Yvonne Rittvall, Folkbladet

”Jag tror och hoppas att romanen blir en succé i norra Sverige, vore kul om den blev det även längre söderut … [ …]  I sjunde klass kom en lärarinna som såg vad som var fatt och hjälpte den ordblinde Kent att få ordning på orden. Det sker i det elfte kapitlet som är romanens bästa. Jag läser det ett par gånger. Det borde alla lärare och alla ordblinda göra.”
Tomas Polvall, Västerbottens Kuriren

Reportage i tidningen Accent
kent-accent
Foto: Maria Zaitzewsky

>>> Till intervjun

Från privatpersoner som skickat e-mail, skrivit på facebook och i sina bloggar

”… har sträckläst en bok som verkligen av gav en djupare inblick i en människas liv. Boken heter Spring Kent, spring! av Kent Lundholm. Brutalt, ärligt berättar han om sitt liv, kantat av missbruk och psykisk sjukdom. Rekommenderas! 
L-E

”Med denna bok kliver Kent Lundholm i sitt författarskap upp på prispallen.”
Y

”Du visar på stort mod som på detta sätt vågar klä av dig naken. Jag är säker att på att du kommer att hjälpa många genom din bok.”
Per

”Det är omöjligt att sluta läsa den när man väl börjat. Boken påminner om en thriller med cliffhangers som får en att ständigt bläddra vidare.”
L S

”Nu har jag läst ut din bok. Känner mej skakad, gripen, rörd… Tänk att jag inte haft en aning om detta.”
Ingela

”Det skulle vara en bok om ett trassligt livsöde, men istället liknade den en thriller som var omöjlig att lägga ifrån sig. Boken är skriven med ett sånt driv att man dras med. Ibland känns det som om man vore där. Det bästa jag läst på länge.”
M J

”En bok med tårar och skratt. Lärde mig mycket under läsandet.”
M

”Vad tusan är det du egentligen varit med om? Värre än den värsta thriller. Tack gode gud för att du överlevde.”
Eva

”Man skulle kunna tro att du hittat på allt, men så är det nog inte. Tänk på allt positivt du hunnit uträtta, mellan all denna galenskap. Kreativiteten höll dig vid liv.”
JP

TIDNINGSKLIPP

 

NorranUppslag
Norran 2016-04-12

VKartikel KENT
VK 2016-03-30

20160429_142038
Lokaltidningen 2016-04-27

20160509_093016

Folkbladet 2016-05-09

20161011_165045
NSD Juni 2016

HUR BOKEN KOM TILL

Efter flera års intensivt skrivande, så är då boken om mitt liv klar. Det är bok om att vara annorlunda, om att leva i värld som ständigt förbryllat och skrämt mig, om hur det är att leva i en känslomässig berg och dalbana och att under den resan ständigt varit farligt nära döden. Först i femtioårsåldern fick jag svaren,  men då var det snudd på försent.

Det är en berättelse om Adhd, bipolär sjukdom, paniksyndrom, dyslexi, diabetes och om alkoholism. En bok om att försöka överleva det liv jag levde.

Det har inte alltid varit så lätt att leva. Trots att jag utåt setts som en karriärist som ständigt klättrat klättrat uppåt, mot toppen, så har jag alltid burit på mörker och en rad obehagliga hemligheter.

löpare

Under tiden som jag slickade såren och repade mod skrev jag denna bok. Den blev smårolig, plågsamt ledsam och allvarlig. Men inte som de tidigare romanerna jag skrivit. Helt klart den viktigaste bok jag skrivit.

bakgrund_backis.jpg

BOKSLÄPP 1. Den 30 mars 18.30 i Kafé Pilgatan i Umeå.

20160330_183945_8_bestshot 20160330_184312 Bokslapp1 Bokslapp2 Bokslapp4 Bokslapp6 Bokslapp7 Bokslapp8

BOKSLÄPP 2. Det skedde i Lycksele den 28 april, 18.30 i biblioteket. Fullsatt, drygt 70 personer. Många böcker sålda, många kända ansikten.

20160429_071958 20160428_201614

IMG_20160428_181652

Kolla min fb-sida: Kent författare

Köp boken via mitt förlagOrd & visor