På hemmaplan med min bok

Var rejält trött när vi återvände från Lycksele vid tiotiden. Framträdandet i Lycksele bibliotek krävde sin man, även om det denna gång gick lättare att berätta storyn än det gjorde vid boksläppet på Pilgatan. Det var fullsatt och det krävdes en hel del extrastolar för att alla skulle få plats; men jag slog inte publikrekordet, som jag själv innehar från 2012, men det var inte långt borta. Att vara på hemmaplan och läsa ur min bok, innebär att man möter många bekanta ansikten – forna klasskamrater från Furuviksskolan, jobbarkompisar från lasarettet, släktingar och familjen. Men jag kände mig hemma, jag kände mig välkommen och förstådd. Det gjorde mig varm och rörd. Det var stort med alla dessa kramar och viskningarna i mitt öra: ”Modigt gjort!” ”Bra kämpat!”

20160429_071958 20160428_201614

IMG_20160428_181652

 

Som det verkar nu blir det sommarlov – eventuellt blir det en kortare skrivarkurs, den som jag och Micke Berglund planerat köra i Umeå i början av juli. Men än så länge har vi för få anmälda. Vi trodde nog att kursen skulle fyllas direkt, särskilt med det låga priset vi satt. Men icke.

>>> Läser mer om kursen!

I slutet av juli ska jag till Granö för att under deras kyrkvecka, ställa mig upp och prata om högmod – ett ämne som förkommer i alla mina romaner. I början av augusti ska jag äntra scenen under Hjukensjönfestivalen – sen i september ökar tempot med framträdanden runt om i länet. Däremellan ska jag ju hinna skriva också. Det gäller att skynda på – tiden är knapp, tiden är utmätt.

Idag ska vi bara ta det lugnt, slappa och rå om varandra. En dag då batterierna ska laddas. Är nog ganska urladdad, för det känns rätt så tomt i skallen och när en sådan som jag sover åtta timmar då snackar vi utmattning. I kubik.

För övrigt finns det bara en riktning som vi kan gå i och det är framåt, alltid framåt!

Beställ ”Spring Kent, spring!”