Skäggens EM

Grått. Vått på marken efter nattens regn. Juni håller i min värld på att bli till den mest irriterande månaden under året – besvikelsens månad. Först några ynka dagar med strålande sol och värme, + 25. Man klär av sig och sitter på balkongen, läser och njuter – sen en vecka med regn och rusk + 8 grader. Så håller det på. Korta perioder av kortbyxeväder, sedan en vecka av kyla och man får plocka fram vinterjackan för att inte frysa ihjäl. Juni är en aning bipolär – ständiga, tvära kast mellan högt och lågt. Sommaren tenderar allt mer att vara mest stabil i slutet på juli och i augusti – och tänk: då handlar det om 4-6 veckor, sedan är sommaren över och det blir höst igen. Att förlita sig på solen för att kunna producera sitt eget D-vitamin blir allt knepigare. Själv har jag tagit tillskott via piller de senaste två åren, allt för att hålla depåerna på normalvärden.

fotboll

 

Har suttit och sett några matcher under pågående fotbolls-EM i Frankrike. Det ser ut, trots det som hänt, att arrangemanget blivit en riktig folkfest – ja, förutom extremistiska ryssar och fulla engelsmän som hamnat i slagsmål med varandra några gånger. Skicka hem slöddret när tillfälle gives. Skulle tro att de ryssar som gick till attack på arenan hade planerat slagsmålet – och var därför totalt ointresserade av det som hände på planen. Och hur i hela friden lyckas de smuggla in knallskott, rökbomber på arenan? Kanske skulle arrangörerna ta hjälp av flygplatskontrollörerna som kan lukta sig en allt för stor tub tandkräm i bagaget.

stort skägg

Har reflekterat över en del saker under det pågående EM-slutspelet – bland annat över skäggen. Det tycks vara en trend bland vissa lag att spelarna anlägger skägg, stora skägg, så till den milda grad att de påminner om grottmän. En del skägg är så stora att de utan besvär kan gömma bollen i det, springa över halva planen och sedan droppa ner bollen precis utanför straffområdet. Är det så kallade slutspelsskägg som praktiseras inom hockeyn? Nja, de har samma skägg både före och förmodligen efter detta EM. I Sverige är det egentligen bara en som har ett rejält skägg och det är Jimmy Durmaz, men i övrigt är de svenska spelarna välrakade, förutom en och annan tovig tofs som hänger under hakan. Är det möjligen så att det går bättre för lagen med stora skägg? Ja, se på Italien med ett helt lag med skäggprydda spelare. Kan det tyda på högre testosteronnivåer? De kanske rakar sig precis innan matchen, men redan i spelargången börjar skäggen växa ut igen och väl ute på plan så når det ner på bröstet. Kanske måste de även, på grund av de höga halterna av manligt hormon, raka sig även under halvtidsvilan, i varje fall ansa det ett par decimeter. Ja, en kort reflektion från en fotbollsintresserad man på Pig Hill.

Satt igår med bokföringen. Det tar tid för en man som har svårt att behålla sitt fokus. Nu fattas kontonummer och sen måste jag klura ut när jag ska betala in momsen, om jag kan vänta till i slutet av året eller om jag ska betala in lite då och då. Det är sådana här ”uppdrag” som gör mig nervös och stressad.

Var i går på kurs. Ämnet var Hjärnkoll där jag kanske ska verka som en ambassadör som åker runt och bryter ner fördomar om psykiskt sjuka. Har redan fått det uppdraget att på landstingsdagarna i september under 20 minuter tala om självmord. Men det ska nog gå bra.

För övrigt ökar och ökar inkomst- och förmögenhetsskillnaderna i Sverige. Samtidigt som gruppen fattiga ökar. Ett resultat av tidigare skattesänkningar som gynnat de redan rika. Vårt land slits isär av orättvisor.