Surströmming till en 58-åring

Årets första surströmmingar (4 stycken) åts under gårdagskvällen hemma hos Monika och Sven. Surströmming … ”klämma” med smör, nypären, lök, dill. Så gott. Tänker på hur svårt det kommer bli att lansera denna ”ursvenska” maträtt för alla nyanlända flyktingar. ”Riktiga och civiliserade svenskar äter rutten fisk minst ett par-tre gånger per år!”

20160203_064750

Fyller år idag. 58 år. Håller på att bli en gammal man och åt detta kan jag inget göra. Tiden går av sig själv. Det gäller att se till att det ständigt sker en del ”småkatastrofer”, att det småjävlas lite då och då, för det håller en vid liv, ger livet lite fart. Om man ständigt väljer tryggheten och slår sig till ro slutar vi att växa, då kröks ryggen och blicken riktas ner i marken. Men hur det nu än är med den saken, så känner jag mig för ung för att passa i den här ”gubbkroppen”.

Så här barnsligt ung såg jag att vara i 16-års åldern. Klassträff i Lycksele. Det var på den tiden jag sprang, då jag sprang riktigt fort. Vad hände med alla de övriga? Somliga håller jag koll på, en del träffar jag ibland, medan andra bara försvann.

Ung Kent

 

Skulle ni få för er att vilja gratta mig på något sätt, så kan ni väl köpa min senaste bok, ”Spring Kent, spring!”. Det är en självbiografi där ni får veta allt om mig, ja nästan allt.

>>> Beställ från Bokus.

För övrigt kan det vara så med människor som anser sig vara felfria, de som vet allt, som kan allt och gör allt rätt bara satt upp detta förhållningssätt som en fasad, en mur för att dölja och skydda sin svaghet. Jo, så kan det vara.