Tuggummi finns, men inte min medicin

Oj, vilket vackert väder. Dags att resa sig efter några timmars intensivt skrivande. Jag har en märklig förmåga att liksom dyka ner i en ocean av idéer, där jag simmar runt och dyker utan att riktigt tänka på hur djupt det är. Man blir liksom sitt eget projekt där man mäter och räknar ut vinklarna på sina tankar, Ja, det där lät filosofiskt. Jag blir engagerad, låter lite mer alldagligt. Men vad vi än nu väljer att kalla det så brukar jag glömma bort att kolla ifall det är vackert väder. Därute, alltså.

Dagens stora uppdrag består i att besöka apoteksbolaget och hämta ut ett par kilo mediciner. Om nu alla sorterna finns på ett apotek. Ofta får jag återvända några dagar senare eller kuska runt på andra apotek för att få tag i de mediciner som doktorerna skrivit ut åt mig. Avregleringen av apoteket år 2009 gav visserligen något lägre priser och fler apotek (obs! ej på landsbygden), men även effekten att de fler, men mindre, apoteken inte har råd att ha särskilt stora lager. Däremot så går det tydligen att lagra precis hur mycket som helst av parfymerade schampon, medel för tandblekning och olika bantningspulver. Så vi får se vad dagens besök leder till, om jag får ut allt eller tvingas ta bussen runt stan för att få mina mediciner.

I övrigt är jag en aning sänkt. Vet mycket väl vad det beror på, men kan inte riktigt förstå hur sjutton det gick till. Ibland ter sig livet som en märklig konstinstallation, som man går runt, runt och försöker begripa sig på.Hur tydlig man än försöker vara, så är det syvende och sist mottagaren som tolkar meddelandet. Så är det.

Komplettering: Länge leve den fria apoteksmarknaden! I dag krävdes två timmars flängande runt stan och besök på tre olika apotek, innan jag fick fatt i mina högst ordinära diabetesmediciner. De fanns inte i lagret. Däremot dignade hyllorna av parfym, bantningspulver och tuggummi.