Upp på scen igen

Sovit ut mellan 00.30 och 06.15. Låg sedan och drog mig en stund och tillät mig vara lite seg. Brukar ju vara det efter mina framträdanden. Igår gällde det att hålla låda i dryga 30 minuter och lite då och då vara rolig och underhållande. Det handlade alltså om berättarföreställningen ”Bland ved, rabarbersaft och andra passioner” som jag sedan ett år tillbaka turnerat med Linda Marklund från Burträsk.

Linda och Kent Nolia

Trots hård konkurrens från andra verksamheter på PRO:s och ABF:s Seniormässa på Nolia, så dök det upp 30-40 åhörare. Vi har kört föreställningen drygt 15 gånger och både jag och Linda har utvecklats som muntliga berättare. Nu går vi vidare med att börja jobba med en ny föreställning med ett spännande och aktuellt tema. Ber att få återkomma om det lite senare.

Nästa vecka är det Åsele som gäller (17 mil enkel väg) och då är det ett allvarligare ämne som ska avhandlas: Min självbiografi ”Spring Kent, spring!” Som tur är så kommer min gode vän och chaufför Gösta Nilsson att transportera mig i sin ståndsmässiga bil till och från Åsele. När det är så långt, så litar jag inte på min stresshjärna som jag fick efter stroken för ett år sedan. Efter ett framträdande så brukar jag bli helt slut. Det blev jag även igår. Väl hemma somnade jag direkt på skinnsoffan och försvann i tre timmar.

Om ett par timmar sätter jag mig på bussen till Skellefteå. Herrejesus vad jag åkt buss mellan Umeå och Skellefteå de senaste åren. Jag åker till AIK-land för att träffa min Lena. Vi trivs så bra ihop, vilket gör mig varm i kroppen. Inga hårda ord, istället många kramar och en orkan av skratt. Jag har kommit i hamn.

Mår allt bättre efter att ha slutat med det månadslånga medicinexperimentet. Är mig själv igen och tackar gud att jag drog mig ur. Kände ju inte igen mig själv där jag blev sittande som en grönsak. Visserligen blev jag lugn, men jag är ju en person som har ett dynamiskt humör, på gott och ont, men det är dessa egenskaper som gör mig kreativ, som gjort att jag klarat av att skriva fem böcker och som nu håller på med den sjätte.

För övrigt har det vuxit fram en tro på den ”Goda Hälsan”, en slags surrogatreligion som drivs fram av en massa Helbrägdagörare och som får oss att ta overksamma, svindyra piller, att tillbringa varje ledig stund i gymmet och bada i svavel.