Bjuda in sig

Det började med en impulshandling. Sent en kväll skrev Helena till mig och tackade för äventyret i min roman ”Älskade Ester” (Ord & Visor förlag. 2021) Hon hade hade högläst de 600 sidorna för maken Hans. ”Rösten har blivit hes”, skrev hon. Då flög det ur mig. ”Jomen, jag kommer förbi någon dag och hjälper dig att läsa högt för Hans.” På den vägen är det. Jag måste erkänna att jag var rejält nervös. Det är ju rena rama tokforen att bju in sä själv hos främmenfolke. Det blev en fantastisk eftermiddag.. Jag orkad bju in mig fyra gånger.

Det hela går ut på att samtala kring ett ämne, någon av mina böcker – men Ester tar all plats. Denna fantastiska kvinna som ansågs vara en Idiot, men under sina svarta kläder och sin långsamhet, fanns en smart, godhjärtat och ensam kvinna.

Fint möte med mina läsare

Trevliga läsare i Brännland, Hans och Helena var först på tur.

Hans skriver: I dag var det dags, som vi har väntat och längtat. Författaren Kent Lundholm bjudd in sig till oss för att läsa och berätta ur sin fantastiska bok Älskade Ester. Tack till Kent och tack till er alla som ville dela upplevelsen med oss. — med Hans Åström i Brännland, Västerbottens Län, Sweden.

Nu bar det av till Nyåker

Besök i Pepparkakebyn, Nyåker, och hem till Kerstin och Bertil Holmberg. Återigen. Släkt och vänner trängdes i vardagsrummet. En sådan ömsesidig lycka. Så går det till när man bju in sä själv.