Övriga tjänster

Mina meriter

Merparten av mina framträdanden är litterära, ofta i samband med någon nyutgiven bok. Men jag har många strängar på min lyra.

Är i grunden sjuksköterska. Utbildning i Skellefteå 1980-82. Arbetat på medicinkliniker, akutsjukvård (akuten, Ambulans/helikoptersköterska, äldrevård (geriatrik, äldre psykiatri). Har arbetat i Skellefteå, Lycksele, Arvidsjaur, Tärnaby, Oslo, Mo i Rana.
Journalist (Strömbäck Tv-journalist 1990: Har jobbat på SVT, P4 Västerbotten, Folkbladet (EU/ kommun reporter och kulturredaktör) Jag har verkat som chefredaktör på Umeå Posten och Vasaplan.
Pressekreterare till Landshövdingen Georg Andersson.
Pressinformatör: kommunförbundet, landstinget och länsstyrelsen.

Sedan bokdebuten 1999 har jag framträtt/föreläst drygt 100 gånger. Sju romaner har det blivit. Från 2012 och framåt så har författat mest hela tiden och under tiden jag sakta men säkert jobbat mig till titeln som Övre Norrlands sjukaste författare.

Övrigt. Underhållning 0ch föreläsningar

Föreläsning
2017. 200 åhörare kom till Väven i Umeå. ”Spring Kent, spring!”

Övriga tjänster

Studiecirklar: Brukar besöka de bokcirklar som läser mina romaner. På Umeå stadsbibliotek där man i samarbete med ABF, köpt in ett tiotal exemplar romaner av vardera ett tiotal författare. Projektet heter: ”Låna en författare.” I min bokkasse finns ”All världens lycka.” Där ska finnas en ”manual” med en rad frågeställningar. Glöm inte att registrera cirkeln hos ABF. Om ni sedan vill besöker jag studiecirkeln under två timmar. Meddela ABF!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Bakgundnov2015.jpg
Linda Marklund och herr Lundholm själv från vår första berättarföreställning.
  • Muntlig berättare. Har tidigare satt upp två berättarföreställningar tillsammans med Linda Marklund från Burträsk. Mycket lyckat. Ett femtontal föreställningar.
  • Föreläser om psykisk ohälsa. Talar utifrån egna erfarenheter och min självbiografi ”Spring Kent, spring!” Är väl insatt ämnen som berör ADHD och Bipolär sjukdom och deras samsjuklighet med missbruksproblematik.
  • ”Parkinson stjäl mitt språk.” Kåserar kring en obotlig hjärnsjukdom som bit för bit tar ifrån mig språket.
  • Psykisk ohälsa hos äldre. Vanligare än man kan tro. Att stimulera sina kreativa sidor kan var en väg ut ur depressionen. Skriv ditt liv!
  • Underhållare under årsmöten, träffar etc. ”Verkligheten överträffar alltid fantasin!” är ett ämne. Samtliga mina böcker bygger på verkliga händelser.

Van föreläsare

Kent föreläser
Fullt med publik. ”Spring Kent, spring!”
Kent Lundholm
Från ett av mina boksläpp.

Litterär hjälp

  • Jag hjälper även de skribenter/författare som behöver hjälp med helheten: Anslaget, berättarrösten, språket och dramaturgin. Däremot så läser jag inte texter för att rätta stavfel och grammatiska kullerbyttor.

Boka/kontakta

Kent Lundholm
070-299 36 80 
kent.lundholm@gmail.com

Har enskild firma: UMTEXT. F/A-skattsedel. Är därmed momsredovisningsskyldig. 25 procent i moms läggs till + bilersättning 18,50 kr milen. Vid långväga framträdande kan det bli aktuellt med övernattning och då kan det tillkomma natt- ev dagtraktamente. Inget momspålägg vid framträdande i skolor och ideella föreningar.

Författare, föreläsare, bloggare