ARKIV

ESTER BLIR KONSTVERK I HÖGHUS

Från PK i Lycksele 10 oktober. Då vi avslöjade hemligheten. Ester får tak över huvudet. Det är resultatet av ett unikt samarbete mellan Lycksele bostäder och vi som vill hedra Ester.

Läs mer: Menyn Nyheter

Samarbete med Lycksele bostäder

Två veckor efter fullmäktiges nej kontaktade Lycksele Bostäder. De behövde hjälp med att placera ett minnesmärke. Det handlade förstås om Ester. Jag och Jögge hoppade på projektet. Måndagen 9 oktober 2023 avslöjade vi hemligheten.

”OK, vi ger Ester tak över huvudet”, säger Peter Lindholm VD Lybo (vänster) och Josef styrelsens ordförande (höger) Jag: Kent Lundholm (hatt och käpp) och träkonstnär Jögge Sundqvist som fått uppdraget att skapa ett minnesmärke till Esters ära och minne.

Esterdagen, den tredje i ordningen, lockade storpublik. Vackert väder i Öretorp (där Ester föddes) och Nygård – Stenriket i väglös tland.

ESTERDAGEN 2023 LOCKADE HUNDRATALS

400-500 på plats i ”Esterlandet”.5 augusti 2023 i Öretorp där Ester föddes.

Efter att ha firat Ester-dagen två år i rad på Gammplatsen, tog Knaftens intresseförening över kommandot. Firandet skedde i Öretorp där Ester föddes och Nygård, där Ester bar sten i 27 år. Mer om Esterdagen under NYHETER i menyn.

Mitt livs roman – Älskade Ester

Kent Lundholm. Älskade Ester hans senaste och sista roman.

KENT LUNDHOLM LOCKADE STORPUBLIK

Kent i P 1

”Sjukdomen stjäl mitt språk”
Lyssna

100 000 lyssnare!
Repris mån 28/8 11.00

Höga betyg för ljudboken

20 timmars drama. Vemod och skratt.
Örjan, mannen med rösten.

Min förläggare trappar ner

Göran Lundin

Göran Lundin har vigt 30 år av sitt liv för att driva förlaget Ord & Visor. Den mannen är värd en medalj.

Tack å bock

Självaste KS-ordföranden tackar för att jag satt Lycksele på den litterära kartan. Tackade och berättade för honom att jag skriver på en deckare som heter ”Statyn som försvann.”

 Roland Sjögren ordförande i kommunstyrelsen tackade mig för att ha satt Lycksele på den litterära kartan

Pengar till manusutveckling

Film i Västerbotten och FI anser att jag är en talang. Har därför fått en slant för att under 2023 skriva ett manus i långfilmsformat, baserat på Älskade Ester.