Mina böcker

Jag heter Kent Lundholm och har skrivit fem romaner och en självbiografi som släpptes i mars 2016.  Jag har även försökt mig på att skriva både för film och teater. Jag hämtar merparten av det jag skriver om från verkligheten, från det som faktiskt har hänt. Att jag sedan ljuger en aning må så vara. Sanningen är mycket mer komplicerad än man tror. Det är inte ens säkert att den överhuvudtaget finns.

Ny roman 2019
Under tre års tid har jag arbetat intensivt med min kommande roman; den femte och sista delen om Baklandet: ”Män som spelar schack”. Romanen släpps i augusti 2019. Läs mer under fliken ”Ny roman”

Mina böcker finns att beställa från mitt förlag: Ord & visor eller på Bokus.

Omslag_Spring mindre

Spring Kent, spring! (2016 Ord & visor förlag)

Boken om mitt liv, som inte alla gånger varit så lätt att leva. I stort tvingades jag att bli en överlevare och med åren samlade jag på mig allt fler hemligheter. En bok om att göra karriär samtidigt som jag levde med Adhd, bipolär sjukdom, paniksyndrom, dyslexi och i slutänden en alkoholism. Om att ha allt och sedan förlora precis allt.

Saxat från pressen.

”Språket är detaljerat, vackert och väl avvägt. […] Öppet, ocensurerat och oerhört angeläget innehåll som är mästerligt välskrivet. 5 poäng av 5 möjliga”. / Katharina Jacobsson BTJ

”Spring Kent, spring!” heter boken. En aktningsvärd prestation, som bör bli till stöd för andra som känner igen sig i det han beskrivit. Framför allt visar den hur viktigt det är att finna personer som ser vad problemen egentligen består i.”
/Stefan Holmberg, Norran

”Förutom att den är välskriven och lättläst uppfattar jag Kent Lundholms bok om sig själv som mycket fängslande. Uppriktigheten skapar inslag som är riktigt jobbiga att läsa. Men han skriver på ett sätt som hela tiden lockar till vidare läsning.”
Urban Viklund, Lokaltidningen

”Spring Kent, spring! är Kent Lundholms femte bok. Den klibbar sig fast, tränger in under huden och drabbar med full kraft.”
Yvonne Rittvall, Folkbladet

”Spring Kent, spring! är en välskriven och oavbrutet spännande självbiografisk roman om ett liv som hade kunnat bli annorlunda om någon hade sett och förstått att psykisk sjukdom och missbruk ofta hänger ihop.”
Maria Zaitzewsky Rundgren, Accent

”Det är en gripande skildring och den känns angelägen för en större allmänhet. […] Kent Lundholm är en utomordentlig berättare med ett levande språk. […] Mot slutet av läsningen anas ett ljus i den så långa och svarta tunneln. Därför lägger man ifrån sig boken med hopp om en framtid med fler berättelser av denne gode berättare.”
Jan Bergsten, NSD

” Förutom att den är välskriven och lättläst uppfattar jag Kent Lundholms bok om sig själv som mycket fängslande. Uppriktigheten skapar inslag som är riktigt jobbiga att läsa. Men han skriver på ett sätt som hela tiden lockar till vidare läsning.”
Urban Viklund, Lokaltidningen

”Jag tror och hoppas att romanen blir en succé i norra Sverige, vore kul om den blev det även längre söderut … [ …]  I sjunde klass kom en lärarinna som såg vad som var fatt och hjälpte den ordblinde Kent att få ordning på orden. Det sker i det elfte kapitlet som är romanens bästa. Jag läser det ett par gånger. Det borde alla lärare och alla ordblinda göra.”
Tomas Polvall, Västerbottens Kuriren


Boksläpp i Lycksele.


Föreläsning Väven i Umeå.


 

Vedtjuven (2012 Ord & visor förlag)

Vintern 1974 drabbas västvärlden av en energikris. Så även Baklandet. Rubert äger all ved i världen, medan grannen Adrian inte förfogar över en enda pinne. Där bortom allfarvägarna uppstår en maktkamp om veden – och en dag smäller det. Kriget mellan männen står utanför lagens långa arm. Klart är att konflikten om veden har ett mycket högt pris.

Så skrev pressen:

”Boken håller läsaren fängslad från första till sista sidan. Språket är spänstigt och har inslag av dialektala uttryck. Med denna roman har Kent Lundholm definitivt övertygat om att han är en mycket läsvärd författare.”
/
Lars Rask, BTJ

”Hade Lars Molin levat hade han gjort tv-pjäs av den.”
/Stefan Holmberg Norran

”Lundholm är i berättandet lite av en Paasilinna, finländaren som nått en stor svensk publik med sina burleska skildringar från den finska landsbygden och originella personligheter.”
/Jan Bergsten NSD

”Motsättningen mellan Rubert och Adrian har stora likheter med fiendskapen mellan bröderna Hadar och Olof i Torgny Lindgrens Hummelhonung, även om Lundholm gjort sina kontrahenter än mer oförsonliga.”
/Åke Svidén Folkbladet

”Kort sagt, den som både vill skratta och gråta och samtidigt få sig en härlig läsupplevelse, bör genast köpa sig ett exemplar av Vedtjuven!”
/Lars Hedström Norrbottens Kuriren

Konungarnas Konung.cdr

Konungarnas konung från Baklandet
(2006 Ord & visor förlag)

Så skrev pressen:

”Kent Lundholm har skapat en roman som det är omöjligt att inte sugas in i. Han skriver så nära och stilistiskt briljant att romanen nästan antar filmiska dimensioner.”
/Norra Västerbotten

Årets roman i Norra Västerbotten (06-12-28)
”Kent Lundholm visar med Konungarnas konung att han är en författare av stora mått. Läs den om du får möjlighet.”

”Kent Lundholm har skapat en mäktig historia, som med sin kombination av djup svärta och skröna lämnar mig just förvånad. Hur kunde den vara så charmig, när den samtidigt var så hemsk?” /LO-Tidningen

”Lundholm befolkar sin roman med människor som både har lyten och är komiska, men han skildrar dem med stor värme och stark solidaritet och visar sina romanfigurer stor respekt. Udda och avvikande människor är också begripliga.”
/ÅKE SVIDÉN
Västerbottens Folkblad

all_lycka

All världens lycka (2003 Ord & visor förlag)

En dag får Isak Nordlund nog av vinterkylan och beslutar sig för att införskaffa en skogskoja. Det är upprinnelsen till den otur som kommer att förfölja honom. En rad märkliga händelser får till slut Isak att tro att Gud Fader försöker dräpa honom. Men räddningen är närmare än han anar.

Så tyckte pressen:

”En bok att värma sig vid, en bok som får ett stort, varmt leende att spridas över ansiktet.”
/LO-Tidningen

”Någon skrev om debutromanen, Svin föder svin, att Kent Lundholm påminner lite om Torgny Lindgren. Det kan jag hålla med om.”
/NV

”Figurerna växer och får kött och blod. När de väl gör det slukar jag fort boken. För det här är lätt och underhållande läsning.”
/VF

”Det här är den goda berättarglädjens bok.”
/Bibliotekstjänst

”Den ödmjuka uppmaningen, att all världens lycka finns i det lilla, känns helt rätt att ta till sig i dagens hetsiga och krävande samhälle.”
/Norrbottens Kuriren

Svin föder svin (1999 Ord & visor förlag)

Min debutroman som är förlagd i den fiktiva byn Baklandet. En dag dyker det upp en okänd djurplågare i byn. Ingen kan förstå vem hämnaren är. (Slutsåld!)

Här kan du beställ mina böcker.

Till min blogg.

Till min fb-sida.

Kommentera