Mina böcker

Jag heter Kent Lundholm och har skrivit sex romaner och en självbiografi .  Jag har även försökt mig på att skriva både för film och teater. Här finner du en kort presentation av var bok, klipp från recensioner och länkar till förlaget om du vill köpa någon av böckerna.

Glad stipendiat
Å då jer jag å bjudd!

Under menyn Recensioner finns mer att läsa om var bok.

Aktuell med romanen ”Älskade Ester.”

Älskade Ester är en historisk roman med fiktiva inslag som utspelar sig i de miljöer och platser där huvudpersonen Ester Nilsson en gång levde och verkade under åren 1896–1985, en sträcka på 89 år. Ester blev under sin 89-åriga levnad en känd person i Lycksele och det är hon fortfarande. Under en period var hon en del av stadsbilden. Sedan försvann hon för alltid. 35 år efter sin död har hon genom romanen väckt det kollektiva minnet i Lycksele med omnejd. Intresset för romanen är rekordstort.

Under menyn recensioner finns mer att läsa!

I P4 om P 1

Länk

Ett litet, energiskt förlag, med en klok förläggare.

ordvisor.se

Älskade Ester

(Ord & visor förlag 2021)

Recension av Älskade Ester
Ester Nilsson Duva 1896-1985

Älskade Ester är en roman som har dokumentär grund. Ester Nilsson levde mellan åren 1896-1985 i Lycksele kommun. Hon gick under smeknamnet Ester Duva. I Älskade Ester ger författaren Kent Lundholm ett kärleksfullt och inträngande porträtt av denna märkliga kvinna, som var ”nalta eljest”.

Efter trettio års isolering i väglöst land, följde hon som ung föräldrarna till ålderdomshemmet. Där blev hon kvar i 56 år. Förutom att Ester närvarade vid tusentals begravningar, syntes hon även på stadens alla premiärer och invigningar.

”Årets utgivning av svensk litteratur måste vara riktigt högklassig om det i höst visar sig finnas ett halvdussin böcker mer värdiga att nominera till det skönlitterära Augustpriset än den här. /Ur Hans Olov Ohlsons recension, NSD

Fyra stjärnor av fem!
I romanen tecknas ett finstämt och levande porträtt av en kvinna som levde ett speciellt liv. Älskade Ester är en riktigt bra historielektion i romanform”. /BTJ

Köp romanen ”Älskade Ester”
>>> Ord & visor förlag

Mina böcker finns på Gammplatsen
I Lycksele säljs mina böcker av Skogsmuseet, nere på Gammplatsen.
Kontakta: Li Bjursell Nolin 073-8069436

”Män som spelar schack”

(Ord & visor förlag) 2019

Fristående sista delen om livet i Baklandet.

Romanen släpptes augusti 2019. Den femte romanen om livet i den fiktiva byn baklandet.  Utspelar sig i nutid. Under tre års tid har jag arbetat intensivt med min roman; den femte och sista delen om Baklandet.

Beställ boken

Kort om romanen:
I byn Baklandet bor numera mest gammfolket och flertalet av dem är män. Skogsbolagen har huggit ner vartenda träd, vägarna är knappt körbara, all service är indragen och ödehusen gapar tomma. Mitt i en snöstorm återvänder Rulle Stenlund till Baklandet för att dö på köksgolvet. Med sig har han ett vackert schackspel och ett par liter flytande morfin. I väntan på döden börjar han att lära sina vänner spela schack. Ett spel som handlar om liv och död. Det är en roman om den kärva vänskapen mellan män och deras oförmåga att tala och känslor.

”Det här är ett romanbygge som håller hela vägen” Folkbladet

”En fullfjädrad berättare. Ett proffs helt enkelt. Folkbladet

Spring Kent, spring! (2016)

Omslag_Spring mindre

Boken om mitt liv, som inte alla gånger varit så lätt att leva. I stort tvingades jag att bli en överlevare och med åren samlade jag på mig allt fler hemligheter. En bok om att göra karriär samtidigt som jag levde med Adhd, bipolär sjukdom, paniksyndrom, dyslexi och i slutänden en alkoholism. Om att ha allt och sedan förlora precis allt.

”Språket är detaljerat, vackert och väl avvägt. […] Öppet, ocensurerat och oerhört angeläget innehåll som är mästerligt välskrivet. 5 poäng av 5 möjliga”. / Katharina Jacobsson BTJ

”Den klibbar sig fast, tränger in under huden och drabbar med full kraft.” VK

Beställ boken

Vedtjuven (2012)

Storbråk om veden

Vintern 1974 drabbas västvärlden av en energikris. Så även Baklandet. Rubert äger all ved i världen, medan grannen Adrian inte förfogar över en enda pinne. Där bortom allfarvägarna uppstår en maktkamp om veden – och en dag smäller det. Kriget mellan männen står utanför lagens långa arm. Klart är att konflikten om veden har ett mycket högt pris.

”Lundholm är i berättandet lite av en Paasilinna, finländaren som nått en stor svensk publik med sina burleska skildringar från den finska landsbygden och originella personligheter.”
/Jan Bergsten NSD

”Hade Lars Molin levat hade han gjort tv-pjäs av den.”
/Stefan Holmberg Norran

”Kort sagt, den som både vill skratta och gråta och samtidigt få sig en härlig läsupplevelse, bör genast köpa sig ett exemplar av Vedtjuven!”
/Lars Hedström Norrbottens Kuriren

Beställ boken

Konungarnas konung från Baklandet (2006)

Konungarnas Konung.cdr

”Kent Lundholm har skapat en roman som det är omöjligt att inte sugas in i. Han skriver så nära och stilistiskt briljant att romanen nästan antar filmiska dimensioner.”
/Norra Västerbotten

Årets roman i Norra Västerbotten (06-12-28)
”Kent Lundholm visar med Konungarnas konung att han är en författare av stora mått. Läs den om du får möjlighet.”

Romanen finns nu i en ny upplaga i dansk band. En roman som bygger på Valfrid Johanssons egna berättelser om ”Helvetet på jorden”.

Beställ boken

All världens lycka (2003)

all_lycka

En dag får Isak Nordlund nog av vinterkylan och beslutar sig för att införskaffa en skogskoja. Det är upprinnelsen till den otur som kommer att förfölja honom. En rad märkliga händelser får till slut Isak att tro att Gud Fader försöker dräpa honom. Men räddningen är närmare än han anar.

Så tyckte pressen:

”En bok att värma sig vid, en bok som får ett stort, varmt leende att spridas över ansiktet.”
/LO-Tidningen

”Någon skrev om debutromanen, Svin föder svin, att Kent Lundholm påminner lite om Torgny Lindgren. Det kan jag hålla med om.”
/NV

Beställ boken
Ny upplaga!

Svin föder svin (1999 Ord & visor förlag)

Min debutroman som är förlagd i den fiktiva byn Baklandet. En dag dyker det upp en okänd djurplågare i byn. Ingen kan förstå vem hämnaren är. (Slutsåld!)

Till min blogg.

Till min fb-sida.

2 reaktioner till “Mina böcker”

Lämna ett svar