Nyheter 2

Älskade Ester blir ljudbok

Nu har förlaget Ord & Visor den ”perfekta” berättarrösten till inläsningen av Älskade Ester, Kent Lundholms succéroman. Det är den tidigare radiomannen Örjan Holmberg som tackat ja till att läsa in de 600 sidorna, vilket är pappersbokens omfång.

Örjan Holmberg, tidigare reporter på P 4 Västerbotten.

”Jag är mycket nöjd med valet. Örjan har en underbar berättarton och behärskar till fullo Lyckseledialekten”, säger Kent Lundholm.

Lyssningstiden kommer att landa någonstans kring 20–25 timmar och ljudboken ska både kunna laddas ner som en lånebok eller att köpas.

Beställ Älskade Ester

Bäckmyran – den litterära byn

LI BJURSELL NOLIN Ny författare i den litterära byn Bäckmyran – eller Baklandet som jag döpte trakten till där jag lade samman fyra närliggande byar. Li debuterar med barnboken ”Ailo på Kråkbärsfjället”

Li berättar om sin bok under årets Esterdag.

Hon har flyttat in i bygdegården som råkar ligga ett hundratal meter från mitt barndomshem.

Mitt barndomshem i Bäckmyran.
Bygdegården i Bäckmyran.

Lika snabbt som en grisblick så ökade antalet författare med 100 procent i Bäckmyran, som i början av 1990-talet ”inte fanns.” I varje fall på statens kartor, där byråkraterna i stället gav varje torp ett eget namn: Nymyrliden 32:1 hette mitt barndomshem. Till slut gav myndigheterna med sig: ”Det är kanske rätt att även på kartorna skriva dit Bäckmyran – som byn kallats för sen 1920-talet.

1999 blev ”byn som inte fanns” årets by i Lycksele kommun.

Spännande bakgrund

Halva bygdegården i Bäckmyran består av farfars torp. Traktens starka män rullade på stockar huset uppför backen. Min farfar (och även jag) är släkt med Ester Nilsson Duva. Farfarsmor Agnes var femmänning med Ester.

En av mina romaner utspelar sig i Bäckmyran. Där bygdegården ligger lät jag placera Adrian Johanssons hus. Han som stal ved av Rubert, närmaste grannen nere i backen, där mitt barndoms hem ligger. Romanen heter VEDTJUVEN och gavs ut 2012. En av mina populäraste och mest sålda romaner. Ni som läst boken vet att det till slut leder till ett fullskaligt krig där dynamiten spelar en avgörande roll.

Världen är ibland liten

Beställ Vedtjuven

Det gör du enklast hos mitt förlag Ord & Visor förlag.

Beställ Vedtjuven

Författare, föreläsare, bloggare